Àrea Bancs del Temps i Cohesió Social

Programa EntreIguals

 

 

 

El programa té com a objectiu promoure el diàleg i la vida cívica comú, la integració dels estrangers, la inclusió social i la gestió de la diversitat al barri del Raval de Barcelona.

Entre Iguals s'inspira en una idea oberta del futur del barri del Raval, i per tant planteja reptes a les desigualtats en l'accés als béns públics. Entre Iguals El programa representa un esforç col·lectiu per transformar la realitat a través de la responsabilitat compartida.

El programa desenvolupa activitats en les següents àrees: 1) la vida cívica comuna, 2) Joves i Famílies, 3) La igualtat de tracte i la no discriminació, 4) Salut 5) Serveis socials i la inclusió. L'enfortiment de la vida ciutadana és un eix transversal que estarà present en totes les àrees d'intervenció. Les accions estan dirigides a tots els veïns, ja siguin nacionals o estrangeres, del barri del Raval.

Objectius

  •     Enfortir el diàleg i la vida cívica comuna al barri.
  •     Fomentar la participació dels immigrants i la vida social indígena de la zona com una de la diversitat de les estratègies bàsiques de gestió.
  •     Enfortir la integració dels residents estrangers a la zona, amb especial èmfasi en les dones i grups de joves.
  •     Promoure l'equitat social dels veïns de tots els orígens per desenvolupar estratègies per promoure la inclusió dels grups més desfavorits.
  •     Prevenir conductes discriminatòries, racistes i xenòfobes mitjançant la promoció d'iniciatives d'informació i sensibilització sobre la igualtat d'oportunitats i de tracte
  •  

Dossier fotogràfic del Concurs de Còmic Escolar 'jo, a Ciutat Vella, quan tingui 25 anys' 

 
 
 
JORNADA 'Entre Iguals: Oportunitats i espais per a la convivència al barri del Raval de Barcelona' 
 
 
TALLERS 2015
 
 
 
 
 
 
 
 
FESTA MULTICULTURAL DE LES FAMÍLIES 2015

Un centenar de persones de totes les edats i amb una multiplicitat d'orígens vàren aportar la gamma de colors de la Festa Multicultural de les famílies. El programa es va complir amb puntualitat, el grup de les zumberes Filipines- Aficat- Kalipi, les titelles del Casal de barri Folch i Torres, l'impecable factura del Cor Raval Evolution, les danses veneçolanes d'Araguaney i el ball de cloenda amb el 'Baile del Pavo Real' (ACESOP). I de fons, els taller de Henna i maquillatge infantil a càrrec d'ACESOP i més Henna i maquillatge natural i el taller de la catifa col·lectiva per a la salut de les nostres famílies i el taller de Contes del Món, gràcies a IBN Batuta. 

Consulteu la galeria fotogràfica

Document gràfic

 
EntreIguals celebra el dia internacional de les famílies, fixat per l'ONU el 15 de maig, amb una festa multicultural dissabte dia 16 a la plaça de les Caramelles.
D'aquesta manera, l'Associació Salut i Família se suma a aquesta celebració que es fa ressò de la importància que la comunitat internacional atorga a la família. Una data
propícia per promoure la conscienciació i un millor coneixement dels processos socials, econòmics i demogràfics que afecten a aquest important nucli de la societat.
 

 

 


MATERIALS ENTREIGUALS


MATERIALS PROPERS

 
  

Entre Iguals suposa una continuïtat transformadora del Programa integral Propers, que parteix de les oportunitats que van ser obertes per aquest en el transcurs de l'any 2014

Butlletí electrònic

Jornades i tallers:

Jornada 'Oportunitats i espais de convivència al Barri del Raval' 12 de desembre 2014

"Dret i accés a la targeta Sanitària"  26 de març de 2014 

"Dret de la vida diària"  13 de maig de 2014

Drets Humans per a Joves "Sí hi ha dret!" 20 de maig de 2014

"Salut Sexual i Reproductiva en l'Adolescència: Necessitats i Reptes"  28 de maig de 2014

Altres activitats:

Festa Multicultural de les Famílies. 17 de maig 2014

Finançat per:

                   

 

Principals col·laboradors: