Notícies

IMPULS PER SORTIR ENDAVANT

Oferim el servei IMPULS adreçat a totes les dones immigrants i especialment a aquelles que únicament disposen d'un passaport. Centenars de dones SENSE permís de residència i de treball viuen a Catalunya des de fa gairebé tres anys. Un cop transcorreguts tres anys d'EMPADRONAMENT continuat a Catalunya és possible aconseguir un contracte legal de treball si es disposa de FORMACIÓ RECENT. Aquest és el camí obert per obtenir un permís de residència legal. Facilitem orientació i accés a FORMACIÓ PROFESSIONAL GRATUÏTA de curta durada compatible amb la vostra vida personal i familiar. Truca'ns als telèfons 932683600 i/o 932682453 i et donarem una cita personal complint totes les mesures de seguretat COVID-19. LA FORMACIÓ PROFESSIONAL RECENT ÉS LA PASSAREL·LA PER ACONSEGUIR UN TREBALL I EL PERMÍS DE RESIDÈNCIA.

 

 

PLANIFICACIÓ FAMILIAR IMPRESCINDIBLE

La planificació familiar ens ajuda a tenir els nostres fills i filles en les millors circumstàncies: #Quan podem fer-nos càrrec de la seva criança i educació. #Quan les condicions que envolten les nostres vides ens permetin atendre'ls perquè desenvolupin tot el seu potencial com a éssers humans. En els nostres serveis t'oferim GRATUÏTS els anticonceptius Implanon I DIU: són molt eficaços i et protegeixen de l'embaràs inesperat i/o no desitjat durant diversos anys sense conseqüències negatives per a la teva salut. LA PLANIFICACIÓ FAMILIAR ET PERMET RESPECTAR EL PERÍODE RECOMANAT DE 2 ANYS ENTRE EL DARRER PART I L'INICI D'UN NOU EMBARÀS. ELS ANTICONCEPTIUS DE LLARGA DURADA EVITEN HAVER DE RECÓRRER A L'AVORTAMENT. LA PLANIFICACIÓ FAMILIAR FACILITA QUE TINGUIS ELS TEUS FILLS I FILLES QUAN MÉS CONVENIENT SIGUI PER A TU I PER ELLS I ELLES.

 

 

 

BENVINGUDA A LA SENZILLESA

Doneu-nos el do de LA SENZILLESA per moderar les nostres pretensions i concentrar-nos en reconèixer dificultats i barreres. I, a partir d'aquí, fer servir aquest coneixement com a palanca del possible. Doneu-nos el do de L'ENERGIA justament per acceptar que necessitem temps per descansar, reparar-nos, dormir i seguir somiant. I, des d'aquesta calma, portar el nostre potencial al món. Doneu-nos el do de L'EMPATIA per activar les nostres capacitats de ressonància, compassió i afecte. I, des d'aquesta connexió entre persones, alimentar esperances que facin possible el necessari. NOMÉS SÓN ALGUNS DONS PER ESTAR CONTENTS.

 

GENER SALUDABLE

L'alimentació rebuda durant els 1.000 primers dies de vida influeix de forma decisiva sobre la salut i la tendència a l'obesitat en l'edat adulta. L'alimentació del teu bebè fins als sis mesos d'edat ha de consistir en quantitats moderades de llet i cereals. Després podràs anar donant-li de mica en mica aliments saludables que t'indicarà el teu pediatre. Quan comencis a introduir-li nous aliments, aquests han de ser FRUITES, VERDURES,  PEIX  I / O CARN DE POLLASTRE. No hi acostumis el teu nadó a menjar brioixeria, pizza, patates fregides, dolços ni tampoc begudes ensucrades. Els adults hem d'imitar el que fem amb els nostres fills i filles i néts i nétes. A qualsevol edat una alimentació saludable reforça el sistema immunitari, ens fa més resistents al contagi d'infeccions i, si ens infectem, ens permet recuperar-nos abans. LA BASE D'UNA ALIMENTACIÓ SANA ES CONSTRUEIX DURANT ELS 1.000 PRIMERS DIES DE LA VIDA.

2021: L’ANY DE LA RECONSTRUCCIÓ

Donem la benvinguda l’any 2021 plens d’esperança i duent amb nosaltres els aprenentatges i les cicatrius que ens ha deixat la pandèmia per la COVID-19.
El nou any ens exigirà reptes insòlits que posaran a prova les nostres capacitats de flexibilitat, resiliència i creativitat en tots els àmbits de la vida.
Tothom vol que el temps jugui a favor seu i per això caldrà impuls, solidaritat i informació de qualitat per a prendre les millors decisions.
Per un any 2021 que marqui tendència en la protecció del tapís de la vida del que formem i ens sentim una part.

Bones Festes

FESTES RESPONSABLES AMB EL FUTUR.

Ben poca cosa tens :

La taula i uns quants llibres,

l'enyor d'ella, que és lluny

i tampoc no l'oblides,

I aquest silenci, dens

de paraules no dites.

 

Bon poca cosa

Miquel Martí i Pol

Dia internacional de les persones migrants

AL MEU COR BATEGA EL FUTUR.

Podries....Podries......

Si tu fossis nat

a la seva terra

la tristesa d'ell

podria ser teva. 

Podries.

Joana Raspall https://saludyfamilia.es https://madresentredosculturas.es

Dia dels Drets Humans

El Dia dels Drets Humans se celebra cada 10 de desembre, dia en què, el 1948, l'Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar la Declaració Universal de Drets Humans (DUDH). La Declaració Universal de Drets Humans és un document històric que proclama els drets inalienables que corresponen a tota persona com a ésser humà, independentment de la seva raça, color, religió, sexe, idioma, opinió política o d'una altra mena, origen nacional o social, posició econòmica, naixement o qualsevol altra condició. Està disponible en més de 500 llengües i és el document que més s'ha traduït a tot el món.

DIA INTERNACIONAL DE L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

El rebuig social cap a les violències masclistes va en augment i cal que s’estengui a tots els àmbits de la vida pública i privada. Una per una ens volem vives i amb els cinc sentits posats a identificar i promoure els canvis necessaris per aturar les violències contra les dones. Aquests canvis necessiten fer-se a moltes mans. Els homes que viuen al voltant nostre s’han d’involucrar en primera persona en el reguitzell de transformacions que estan en marxa. Us volem al nostre costat en la lluita per la igualtat i la regeneració de la vida que es veu seriosament amenaçada per les violències masclistes.

SORTIDES A L'AIRE LLURE

L'Associació Salut i Família ha reprès les sortides GRATUÏTES en família  per gaudir junt @ s d'activitats culturals i visitar els parcs, el zoo i els llocs a l'aire lliure més bonics de la ciutat de Barcelona.

Cal sortir de casa amb les màscares posades i guardant la distància social. Aprofitar aquestes ocasions que ens proporcionen satisfacció, benestar familiar i possibilitat de connectar en primera persona amb altres famílies és una forma alegre i senzilla de cuidar la nostra salut mental i física i la de nostres fills i totes.

COMPARTEIX I GAUDEIX DE L'EXPERIÈNCIA DE LES SORTIDES A L'AIRE LLIURE A FAMÍLIA.

https://saludyfamilia.es

https://madresentredosculturas.es

L'Associació als mitjans de comunicació i la 7a setmana dels horaris

L'Associació Salut i Família ha estat present a diversos mitjans amb motiu de la #7asetmana dels horaris.

"Enormes canvis en minuts" al nacional.cat, article de la Directora General de l'Associació Salut i Familia 

"Portem vuit mesos llargs de pandèmia, i sovint és difícil parlar d'una altra cosa. La Covid-19 ha accelerat crisis anteriors i ha posat de manifest altres crisis silents. Les pèrdues humanes, l'empobriment de grans sectors de la població, les desigualtats en augment, el desconcert polític… estem aprenent a marxes forçades a viure en un nou món, a habitar una incertesa real i descarnada.  Assistim a l’esclat d’expressions virulentes de l’esquinçament social que s'està produint. I cada dia que passa estem més convençuts que ni la pandèmia ni les seves conseqüències s'esvairan per si soles...." [continua llegint aquí]

 

Elvira Méndez: “Canviant els horaris millorem radicalment la nostra salut”, entrevista a la Directora General de l'Associació Saluti Familia a vilaweb

Intervenció de la Dra Elvira Méndez a BadalonaTv, programa Badalona Tres60 [a partir de 1h:25]

 

BARCELONA - JORNADA BRÚIXOLA: ORIENTACIÓ I SUPORT JURÍDIC I PSICOSOCIAL PER A FAMÍLIES VULNERABLES

L'Associació Salut i Família organitza la Jornada Jornada Brúixola: Orientació i suport jurídic i psicosocial per a famílies vulnerables, a través de zoom en la que s'impartirà la ponència   Programa BRÚIXOLA: Orientació, acompanyament i suport psicosocial i jurídic per a famílies vulnerables i amb risc d’exclusió social. Sra. Elvira Méndez. Directora General de l’Associació Salut i Família,  Maternitat subrogada Sra. Lidia Santos. Advocada experta en Dret Internacional Privat,  Experiències i lliçons jurídiques i psicosocials. Sra. Concha Par. Advocada experta en immigració i  la Sra. Silvia Martin. Psicòloga Associació Salut i Família.

INSCRIPCIÓ I PROGRAMES 

BARCELONA - JORNADA MATERNITATS VULNERABLES

Jornada Maternitats Vulnerables - Barcelona 2020 a través de la plataforma zoom el proper 16 de desmbre de 10h a 13:30h

Es tractaran les següents temàtiques: 

Atenció Pro-elecció a la Maternitat Vulnerable.per la Dra. Elvira Méndez. Directora General de l’Associació Salut i Família.
L’atenció psicològica a les dones embarassades a risc i a la mort neonatal, de la Sra. Lola Cabrera. Psicòloga Servei Consell Familiar de l’Associació Salut i Família.
Mares entre Dues Cultures: les iniciatives amb les dones pakistaneses per la  Sra. Huma Jamshed. Presidenta de l’Associació Cultural Educativa i Social Operativa de Dones Pakistaneses.

PROGRAMA I INSCRIPCIÓ

Jornada Maternitats Vulnerables Salamanca 2020

L'Associació Salut i Família organitza la Jornada Maternidades Vulnerables a Salamanca a través de zoom. Serà el 4 de novembre de les 10:00 i fins a les 13:30 Intervindrà la Dra. Elvira Méndez, Directora General de l'Associació Salut i Família amb la ponència atención pro-elección a la Maternidad Vulnerable, es tractarà la problemàtica de la violència de parella en dones embarassades, a càrrec del Sr. Fèlix López, catedràtic de psicologia de la sexualitat i director de l'Institut de ciències de l'educació de la Universitat de Salamanca. 

També es programa la taula rodona 'Perspectives de suport i orientació a les maternitats vulnerables' coordinada per la Sra. Marta del Pozo. Directora del Doctorado de Estudios Interdisciplinares de Género y políticas de Igualdad. Universidad de Salamanca en la que es tractaran els temes de 'Com prevenir la violència obstètrica, l'atenció social a les mares vulnerables, atenció a les dificultats de les mares i les dones embarassades - refugiades. 

Aquesta jornada es realitza conjuntament amb l'Asociación de Ayuda a la Mujer Plaza Mayor 

INSCRIPCIÓ I PROGRAMA

Sortida al Zoo de Barcelona

Convidem a les famílies a sortir el proper 31 d'octubre al Zoo. Animeu-vos a venir amb els vostres fills/es a aquest espai de vida animal a la ciutat. Ara més que mai cal cuidar els vincles entre nosaltres i la relació amb tot el que ens envolta.
Les plaçes són limitades. Pots reservar trucant als telèfons 932682453 i/o 932683600.
La sortida és GRATUITA.

Sortida al Teatre 'Escape Room'

Sortida al Teatre 'Escape Room' sinopsi: Dues parelles d'amics de tota la vida, queden per fer un Escape Room al barri d'Hostafrancs, on recentment s'ha trobat, en un contenidor, el cadàver d'un home esquarterat ... Els quatre amics es pensen que els espera un joc divertit per passar l'estona, posar a prova la seva intel·ligència i riure una mica. Però pel que fa la porta de l'habitació es tanca hermèticament i comença el compte enrere, comencen a passar coses estranyes. Sortir d'aquell "escapament room" no serà gens fàcil, i el joc es convertirà en un infern que posarà a prova la seva amistat fins a límits insospitats. Encara que no ho sembli això és una comèdia ... una comèdia de por!

Serà el proper 12 de novembre (dijous) a les 19:30h 

Entrades limitades Inscipcions a: mroca@saludyfamilia.es indicant:nom i cognoms telèfon i banc del temps al qual pertanyeu

Octubre saludable

L'alimentació rebuda durant els 1000 primers dies de vida influeix de forma decisiva sobre la salut i la tendència a l'obesitat en l'edat adulta. L'alimentació del teu bebè ha de consistir en les quantitats moderades de llet i cereals que t'indicarà el teu pediatre. Quan comences a introduir altres aliments, aquests han de ser FRUITES, VERDURES, PEIX I / O CARN DE POLLASTRE. No hi acostumeu teu nadó a menjar brioixeria, pizza, patates fregides, dolços, carns vermelles ni tampoc begudes ensucrades. Els adults hem d'imitar el que fem per nostres fills /es i nets/es. A qualsevol edat, una alimentació saludable reforça el sistema immunitari, ens fa més resistents a el contagi d'infeccions i, si ens infectem, ens permet recuperar-nos abans. LA BASE D'UNA ALIMENTACIÓ SANA ES CONSTRUEIX DURANT ELS 1000 PRIMERS DIES DE LA VIDA. https://saludyfamilia.es https://madresentredosculturas.es

L'AVORTAMENT LEGAL SALVA VIDES DE DONES I TÉ UN IMPACTE POSITIU EN LA SALUT

Quan l'avortament és legal senzillament es torna segur i assistit mèdica i humanament com a qualsevol altra atenció sanitària.L'avortament legal té un impacte positiu i directe en la salut de les dones i evita les morts de dones, les infeccions, les malalties de la matriu i l'esterilitat femenina que s'associen a l'avortament clandestí.L'avortament legal sempre és una elecció lliure de cada dona. D'aquesta manera s'acaba amb la maternitat imposada i amb el risc per a la vida i la salut que suposa tant un avortament clandestí com un embaràs rebutjat.L'avortament legal afavoreix els embarassos planificats i desitjats, perquè els serveis sanitaris públics ofereixen a les dones que interrompen el seu embaràs mètodes anticonceptius eficaços, segurs i de llarga durada. L'avortament legal redueix el nombre d'avortaments, evita la violència i l'abús infantil en les famílies que no poden tenir altre fill/a en un moment advers de les seves vides. L'acció global per l'avortament legal, segur i accessible en tots els països forma part de la lluita mundial contra les discriminacions que pateixen les dones pel simple fet de ser dones.

Els parcs són la teva segona casa

L'Associació Salut i Família proporciona a les mares i famílies beneficiàries dels nostres serveis, una o diverses fitxes amb la ubicació i les característiques dels parcs i espais verds més propers als seus domicilis a la ciutat de Barcelona. Passejar amb els teus fills i filles des de nadons i durant l'etapa escolar pels parcs de Barcelona amb les màscaretes posades i guardant la distància social és una ACTIVITAT IMPRESCINDIBLE per mantenir i millorar la salut de tots i totes. Anant als parcs regales als teus fills i filles un temps molt valuós a l'aire lliure i tu gaudeixes d'una estona més de calma. Ara que l'estiu s'acaba podreu viure el pas a una nova estació DONA'T UN RESPIR I TINGUES CURA DE LA TEVA SALUT FÍSICA I MENTAL. ANAR A PARC ÉS UNA ACTIVITAT SENZILLA A L'ABAST DE TOTHOM. LA BASE DE L'ENERGIA VITAL ES CONSTRUEIX DURANT ELS 1000 PRIMERS DIES DE LA VIDA. https://saludyfamilia.es https://madresentredosculturas.es

Setembre saludable

L'alimentació rebuda durant els 1000 primers dies de vida influeix de forma decisiva sobre la salut i la tendència a l'obesitat en l'edat adulta.
L'alimentació del teu bebè ha de consistir en les quantitats moderades de llet i cereals que t'indicarà el teu pediatre. Quan comences a introduir altres aliments, aquests han de ser FRUITES, VERDURES, PEIX I / O CARN DE POLLASTRE.
No hi acostumeu teu nadó a menjar brioixeria, pizza, patates fregides, dolços, carns vermelles ni tampoc begudes ensucrades.
Els adults hem d'imitar el que fem per nostres fills @ s i niet@s.A qualsevol edat, una alimentació saludable reforça el sistema immunitari, ens fa més resistents a el contagi d'infeccions i, si ens infectem, ens permet recuperar-nos abans.

LA BASE D'UNA ALIMENTACIÓ SANA ES CONSTRUEIX DURANT ELS 1000 PRIMERS DIES DE LA VIDA.

CORRESPONSABILITAT EN EL CONTROL DE LA PANDÈMIA

Durant el cribratge PCR reslizado pels serveis sanitaris públics al barri de Besòs de Barcelona, les mediadores interculturals Pakistanesos de l'Associació Salut i Família han col·laborat activament per fer accessible la prova PCR a els i les veïnes d'origen pakistanès.

Les mediadores interculturals han evitat la confusió i la circulació de falses informacions i han ajudat a apropar la població vulnerable als serveis sanitaris amb la finalitat de protegir la salut individual i col·lectiva de tots i totes els i les residents al barri.

Durant els tres dies que ha durat la campanya de cribratge PCR s'han practicat 1551 proves.

MOBILITZANT i acoblant ELS RECURSOS DISPONIBLES favor D'UN PLA COMÚ PROTEGIM LA SALUT DE TOTHOM.

LES ACCIONS COORDINADES DE FORMA INTEL·LIGENT DISMINUEIXEN la transmissió COMUNITÀRIA DEL COVID-19.

Sortida al CaixaForum dels Bancs del Temps - MacBeth

La Xarxa dels Bancs del Temps organitza una sortida al CaixaFòrum de Barcelona a veure MacBeth. Inspirada en la tragèdia homònima de William Shakespeare, Macbeth és una òpera en quatre actes amb música de Giuseppe Verdi i llibret en italià de Francesco Maria Piave, estrenada el 1847 al Teatro della Pergola de Florència.
Places limitada. Inscripcions: mroca@saludyfamilia.es

Serà el proper 18 d'octubre a les 18h

NECESSITATS ESSENCIALS

Si has estat beneficiària de l'Associació Salut i Família et trucarem per telèfon per a preguntar-te com et trobes tu i la teva família, i per a oferir-te els serveis que, ara mateix, tenim disponibles.

Per a utilitzar qualsevol d'aquests serveis GRATUÏTS NO HAS D'ESPERAR que acabi el confinament. La nostra ajuda està al teu abast:

# Prevenir l'EMBARÀS NO DESITJAT utilitzant anticonceptius molt eficaços i de llarga durada.

# Aconseguir INTERROMPRE L'EMBARÀS legal i gratuïtament.

# Rebre ASSESSORIA LEGAL sobre qüestions laborals, estrangeria, guarda i custòdia de menors, pensió per aliments, filiació, divorci i violència de gènere.

# Rebre assessoria sobre AJUDES PÚBLIQUES a mares i famílies i sol·licitud de guarderies públiques.

# Rebre SUPORT PERSONAL i emocional per a tirar endavant.

# Rebre orientació sobre CURSOS DE FORMACIÓ per a treballar i buscar feina.

# Aconseguir ALIMENTACIÓ pel teu fill/a lactant de quatre a disset mesos.

# Tramitar EMPADRONAMENT i TIS per a embarassades i menors.

# Canalitzar les teves necessitats d'ALIMENTS i HABITATGE. T'acostem els serveis socials indicant-te la ruta més adequada.

NO ESTÀS SOLA. COMPTA AMB NOSALTRES PER A TIRAR ENDAVANT

 

ATENCIÓ PRESENCIAL I PER TELÈFON

Tots els serveis de l'Associació Salut i Família estan oberts i funcionant a ple rendiment. Les dones, les mares i les famílies només han de trucar als telèfons 932683600 i / o 932682453 i demanar una cita per a ser ateses de forma presencial o mitjançant teleassistència, segons prefereixin.En el cas de serveis on s'han de fer tràmits o consultar documentació, l'atenció presencial és necessària. En els nostres locals es compleixen les normes de seguretat COVID-19: tothom fa servir mascareta i manté la distància social recomanada.

CADA PERSONA POT ESCOLLIR SI VOL SER ATESA DE FORMA PRESENCIAL O MITJANÇANT TELEASSISTÈNCIA SEGONS PREFEREIXI.

 

GRUPS DE SUPORT A MARES per WhatsApp.

Els grups de suport a mares organitzats per l'Associació Salut i Família continuen celebrant-se cada SETMANA. L'epidèmia pel COVID-19 ens obliga a respectar el confinament i la distància social. Per aquest motiu estem celebrant els grups a través de videotrucada per WhatsApp. D'aquesta manera la gran majoria de les mares poden participar DES DE LA SEVA DOMICILI atenent una reunió d'una hora i mitja de durada.

Per a totes les mares, i especialment per a les que tenen fills i filles menors de tres anys, ELS BENEFICIS de participar en els grups són accés a ANTICONCEPCIÓ GRATUÏTA de llarga durada i gran eficàcia, informació i accés als tràmits sobre AJUDES PÚBLIQUES a  famílies , accés a consell científic i actual sobre com GUANYAR EN SALUT de les mares i dels i les infants i oportunitat d'expressar dubtes, sentiments i necessitats.

Les mares amb fills i filles lactants entre quatre i de disset mesos rebran un PAQUET GRATUÏT d'alimentació de llet i cereals per a tres mesos adaptat a les necessitats nutricionals del seu nadó.

A les mares interessades en FORMACIÓ PROFESSIONAL i RECERCA DE TREBALL també els facilitem consell, orientació i suport real.

CADA MARE IMPORTA. RESPECTEM TEUS VALORS, T'AJUDEM A SUPERAR L'AÏLLAMENT I AMPLIAR LA TEVA XARXA SOCIAL.

Pàgines