Notícies

Jornada Beneficis de la pràctica del cribatge de la violència de parella als serveis sanitaris i socials

L’Associació Salut i Família celebrarà aquesta Jornada sobre BENEFICIS DEL CRIBATGE DE LA VIOLÈNCIA DE PARELLA ALS SERVEIS SANITARIS I SOCIALS, el divendres 23 d’Octubre 2020 mitjançant la Plataforma Zoom en un horari de 10h a 13:30h. Reserva a la teva agenda la data d’aquesta prometedora Jornada que coordinarà la Sra. Cristina Sánchez Miret, professora de sociologia a la Universitat de Girona i que comptarà amb la contribució de la Dra. Elvira Méndez, Directora General de l’Associació Salut i Família juntament amb expertes en violència de gènere dels serveis sanitaris i socials.

 

INSCRIPCIÓ

Jornada Maternitats Vulnerables Salamanca 2020

L'Associació Salut i Família organitza la Jornada Maternidades Vulnerables a Salamanca a través de zoom. Serà el 4 de novembre de les 10:00 i fins a les 13:30 Intervindrà la Dra. Elvira Méndez, Directora General de l'Associació Salut i Família amb la ponència atención pro-elección a la Maternidad Vulnerable, es tractarà la problemàtica de la violència de parella en dones embarassades, a càrrec del Sr. Fèlix López, catedràtic de psicologia de la sexualitat i director de l'Institut de ciències de l'educació de la Universitat de Salamanca. 

També es programa la taula rodona 'Perspectives de suport i orientació a les maternitats vulnerables' coordinada per la Sra. Marta del Pozo. Directora del Doctorado de Estudios Interdisciplinares de Género y políticas de Igualdad. Universidad de Salamanca en la que es tractaran els temes de 'Com prevenir la violència obstètrica, l'atenció social a les mares vulnerables, atenció a les dificultats de les mares i les dones embarassades - refugiades. 

Aquesta jornada es realitza conjuntament amb l'Asociación de Ayuda a la Mujer Plaza Mayor 

INSCRIPCIÓ I PROGRAMA

Sortida al Zoo de Barcelona

Convidem a les famílies a sortir el proper 31 d'octubre al Zoo. Animeu-vos a venir amb els vostres fills/es a aquest espai de vida animal a la ciutat. Ara més que mai cal cuidar els vincles entre nosaltres i la relació amb tot el que ens envolta.
Les plaçes són limitades. Pots reservar trucant als telèfons 932682453 i/o 932683600.
La sortida és GRATUITA.

Sortida al Teatre 'Escape Room'

Sortida al Teatre 'Escape Room' sinopsi: Dues parelles d'amics de tota la vida, queden per fer un Escape Room al barri d'Hostafrancs, on recentment s'ha trobat, en un contenidor, el cadàver d'un home esquarterat ... Els quatre amics es pensen que els espera un joc divertit per passar l'estona, posar a prova la seva intel·ligència i riure una mica. Però pel que fa la porta de l'habitació es tanca hermèticament i comença el compte enrere, comencen a passar coses estranyes. Sortir d'aquell "escapament room" no serà gens fàcil, i el joc es convertirà en un infern que posarà a prova la seva amistat fins a límits insospitats. Encara que no ho sembli això és una comèdia ... una comèdia de por!

Serà el proper 12 de novembre (dijous) a les 19:30h 

Entrades limitades Inscipcions a: mroca@saludyfamilia.es indicant:nom i cognoms telèfon i banc del temps al qual pertanyeu

Octubre saludable

L'alimentació rebuda durant els 1000 primers dies de vida influeix de forma decisiva sobre la salut i la tendència a l'obesitat en l'edat adulta. L'alimentació del teu bebè ha de consistir en les quantitats moderades de llet i cereals que t'indicarà el teu pediatre. Quan comences a introduir altres aliments, aquests han de ser FRUITES, VERDURES, PEIX I / O CARN DE POLLASTRE. No hi acostumeu teu nadó a menjar brioixeria, pizza, patates fregides, dolços, carns vermelles ni tampoc begudes ensucrades. Els adults hem d'imitar el que fem per nostres fills /es i nets/es. A qualsevol edat, una alimentació saludable reforça el sistema immunitari, ens fa més resistents a el contagi d'infeccions i, si ens infectem, ens permet recuperar-nos abans. LA BASE D'UNA ALIMENTACIÓ SANA ES CONSTRUEIX DURANT ELS 1000 PRIMERS DIES DE LA VIDA. https://saludyfamilia.es https://madresentredosculturas.es

L'AVORTAMENT LEGAL SALVA VIDES DE DONES I TÉ UN IMPACTE POSITIU EN LA SALUT

Quan l'avortament és legal senzillament es torna segur i assistit mèdica i humanament com a qualsevol altra atenció sanitària.L'avortament legal té un impacte positiu i directe en la salut de les dones i evita les morts de dones, les infeccions, les malalties de la matriu i l'esterilitat femenina que s'associen a l'avortament clandestí.L'avortament legal sempre és una elecció lliure de cada dona. D'aquesta manera s'acaba amb la maternitat imposada i amb el risc per a la vida i la salut que suposa tant un avortament clandestí com un embaràs rebutjat.L'avortament legal afavoreix els embarassos planificats i desitjats, perquè els serveis sanitaris públics ofereixen a les dones que interrompen el seu embaràs mètodes anticonceptius eficaços, segurs i de llarga durada. L'avortament legal redueix el nombre d'avortaments, evita la violència i l'abús infantil en les famílies que no poden tenir altre fill/a en un moment advers de les seves vides. L'acció global per l'avortament legal, segur i accessible en tots els països forma part de la lluita mundial contra les discriminacions que pateixen les dones pel simple fet de ser dones.

Els parcs són la teva segona casa

L'Associació Salut i Família proporciona a les mares i famílies beneficiàries dels nostres serveis, una o diverses fitxes amb la ubicació i les característiques dels parcs i espais verds més propers als seus domicilis a la ciutat de Barcelona. Passejar amb els teus fills i filles des de nadons i durant l'etapa escolar pels parcs de Barcelona amb les màscaretes posades i guardant la distància social és una ACTIVITAT IMPRESCINDIBLE per mantenir i millorar la salut de tots i totes. Anant als parcs regales als teus fills i filles un temps molt valuós a l'aire lliure i tu gaudeixes d'una estona més de calma. Ara que l'estiu s'acaba podreu viure el pas a una nova estació DONA'T UN RESPIR I TINGUES CURA DE LA TEVA SALUT FÍSICA I MENTAL. ANAR A PARC ÉS UNA ACTIVITAT SENZILLA A L'ABAST DE TOTHOM. LA BASE DE L'ENERGIA VITAL ES CONSTRUEIX DURANT ELS 1000 PRIMERS DIES DE LA VIDA. https://saludyfamilia.es https://madresentredosculturas.es

Setembre saludable

L'alimentació rebuda durant els 1000 primers dies de vida influeix de forma decisiva sobre la salut i la tendència a l'obesitat en l'edat adulta.
L'alimentació del teu bebè ha de consistir en les quantitats moderades de llet i cereals que t'indicarà el teu pediatre. Quan comences a introduir altres aliments, aquests han de ser FRUITES, VERDURES, PEIX I / O CARN DE POLLASTRE.
No hi acostumeu teu nadó a menjar brioixeria, pizza, patates fregides, dolços, carns vermelles ni tampoc begudes ensucrades.
Els adults hem d'imitar el que fem per nostres fills @ s i niet@s.A qualsevol edat, una alimentació saludable reforça el sistema immunitari, ens fa més resistents a el contagi d'infeccions i, si ens infectem, ens permet recuperar-nos abans.

LA BASE D'UNA ALIMENTACIÓ SANA ES CONSTRUEIX DURANT ELS 1000 PRIMERS DIES DE LA VIDA.

CORRESPONSABILITAT EN EL CONTROL DE LA PANDÈMIA

Durant el cribratge PCR reslizado pels serveis sanitaris públics al barri de Besòs de Barcelona, les mediadores interculturals Pakistanesos de l'Associació Salut i Família han col·laborat activament per fer accessible la prova PCR a els i les veïnes d'origen pakistanès.

Les mediadores interculturals han evitat la confusió i la circulació de falses informacions i han ajudat a apropar la població vulnerable als serveis sanitaris amb la finalitat de protegir la salut individual i col·lectiva de tots i totes els i les residents al barri.

Durant els tres dies que ha durat la campanya de cribratge PCR s'han practicat 1551 proves.

MOBILITZANT i acoblant ELS RECURSOS DISPONIBLES favor D'UN PLA COMÚ PROTEGIM LA SALUT DE TOTHOM.

LES ACCIONS COORDINADES DE FORMA INTEL·LIGENT DISMINUEIXEN la transmissió COMUNITÀRIA DEL COVID-19.

Sortida al CaixaForum dels Bancs del Temps - MacBeth

La Xarxa dels Bancs del Temps organitza una sortida al CaixaFòrum de Barcelona a veure MacBeth. Inspirada en la tragèdia homònima de William Shakespeare, Macbeth és una òpera en quatre actes amb música de Giuseppe Verdi i llibret en italià de Francesco Maria Piave, estrenada el 1847 al Teatro della Pergola de Florència.
Places limitada. Inscripcions: mroca@saludyfamilia.es

Serà el proper 18 d'octubre a les 18h

NECESSITATS ESSENCIALS

Si has estat beneficiària de l'Associació Salut i Família et trucarem per telèfon per a preguntar-te com et trobes tu i la teva família, i per a oferir-te els serveis que, ara mateix, tenim disponibles.

Per a utilitzar qualsevol d'aquests serveis GRATUÏTS NO HAS D'ESPERAR que acabi el confinament. La nostra ajuda està al teu abast:

# Prevenir l'EMBARÀS NO DESITJAT utilitzant anticonceptius molt eficaços i de llarga durada.

# Aconseguir INTERROMPRE L'EMBARÀS legal i gratuïtament.

# Rebre ASSESSORIA LEGAL sobre qüestions laborals, estrangeria, guarda i custòdia de menors, pensió per aliments, filiació, divorci i violència de gènere.

# Rebre assessoria sobre AJUDES PÚBLIQUES a mares i famílies i sol·licitud de guarderies públiques.

# Rebre SUPORT PERSONAL i emocional per a tirar endavant.

# Rebre orientació sobre CURSOS DE FORMACIÓ per a treballar i buscar feina.

# Aconseguir ALIMENTACIÓ pel teu fill/a lactant de quatre a disset mesos.

# Tramitar EMPADRONAMENT i TIS per a embarassades i menors.

# Canalitzar les teves necessitats d'ALIMENTS i HABITATGE. T'acostem els serveis socials indicant-te la ruta més adequada.

NO ESTÀS SOLA. COMPTA AMB NOSALTRES PER A TIRAR ENDAVANT

 

ATENCIÓ PRESENCIAL I PER TELÈFON

Tots els serveis de l'Associació Salut i Família estan oberts i funcionant a ple rendiment. Les dones, les mares i les famílies només han de trucar als telèfons 932683600 i / o 932682453 i demanar una cita per a ser ateses de forma presencial o mitjançant teleassistència, segons prefereixin.En el cas de serveis on s'han de fer tràmits o consultar documentació, l'atenció presencial és necessària. En els nostres locals es compleixen les normes de seguretat COVID-19: tothom fa servir mascareta i manté la distància social recomanada.

CADA PERSONA POT ESCOLLIR SI VOL SER ATESA DE FORMA PRESENCIAL O MITJANÇANT TELEASSISTÈNCIA SEGONS PREFEREIXI.

 

GRUPS DE SUPORT A MARES per WhatsApp.

Els grups de suport a mares organitzats per l'Associació Salut i Família continuen celebrant-se cada SETMANA. L'epidèmia pel COVID-19 ens obliga a respectar el confinament i la distància social. Per aquest motiu estem celebrant els grups a través de videotrucada per WhatsApp. D'aquesta manera la gran majoria de les mares poden participar DES DE LA SEVA DOMICILI atenent una reunió d'una hora i mitja de durada.

Per a totes les mares, i especialment per a les que tenen fills i filles menors de tres anys, ELS BENEFICIS de participar en els grups són accés a ANTICONCEPCIÓ GRATUÏTA de llarga durada i gran eficàcia, informació i accés als tràmits sobre AJUDES PÚBLIQUES a  famílies , accés a consell científic i actual sobre com GUANYAR EN SALUT de les mares i dels i les infants i oportunitat d'expressar dubtes, sentiments i necessitats.

Les mares amb fills i filles lactants entre quatre i de disset mesos rebran un PAQUET GRATUÏT d'alimentació de llet i cereals per a tres mesos adaptat a les necessitats nutricionals del seu nadó.

A les mares interessades en FORMACIÓ PROFESSIONAL i RECERCA DE TREBALL també els facilitem consell, orientació i suport real.

CADA MARE IMPORTA. RESPECTEM TEUS VALORS, T'AJUDEM A SUPERAR L'AÏLLAMENT I AMPLIAR LA TEVA XARXA SOCIAL.

PLANIFICACIÓ FAMILIAR IMPRESCINDIBLE.

La planificació familiar ens ajuda a tenir nostres fill@s en les millors circumstàncies: # Quan podem fer-nos càrrec de la seva criança i educació. # Quan les condicions que envolten les nostres vides ens permeten atendre'ls perquè desenvolupin tot el seu potencial com a éssers humans. En els nostres serveis t'oferim GRATUÏTS els anticonceptius Implanon i DIU: són molt eficaços i et protegeixen de l'embaràs inesperat i no desitjat durant diversos anys sense conseqüències negatives per a la teva salut. LA PLANIFICACIÓ FAMILIAR ET FACILITA QUE TINGUIS TEUS FILL@S QUAN MÉS CONVENIENT SIGUI PER A TU I PER ELL @ S. I ET PERMET RESPECTAR EL PERÍODE RECOMANAT DE 2 ANYS ENTRE EL DARRER PART I L'INICI D'UN NOU EMBARÀS

Sortida al CaixaForum dels Bancs del Temps

L'Associació Salut i Família i la Xarxa dels Bancs del Temps organitza una sortida al Caixafòrum de Barcelona a visitar les exposicions d'objecte del desig. Surrealisme i disseny. L'exposició explora l’intercanvi en totes dues direccions entre surrealisme i disseny, juxtaposant obres d’art surrealista i peces de disseny destacades dels últims cent anys; i on som, on podríem ser, un projecte que planteja una revisió de les nostres formes de connexió amb l’entorn i el paisatge, entenent aquests conceptes com a espais amb definicions en transició.

Persones interessades heu d'enviar un correu indicant a quins Banc del Temps pertanyeu a mroca@saludyfamilia.es

SORTIDES EN FAMÍLIA

L'Associació Salut i Família ha reprès les sortides GRATUÏTES en família per participar junts en les activitats culturals i visitar els parcs i els llocs a l'aire lliure més bonics de la ciutat de Barcelona. Cal SORTIR DE CASA amb les màscaretes posades i respectant la distància social. Gaudir d'ocasions que ens donen satisfacció, benestar familiar i possibilitats de connectar i relacionar-nos amb altres famílies és una forma alegre i eficaç de cuidar la nostra salut mental i física i la de nostres fills i totes. COMPARTEIX I GAUDEIX L'EXPERIÈNCIA DE LES SORTIDES EN FAMÍLIA. https://saludyfamilia.es

Sortida al CaixaFòrum Famílies Hospitalàries

L'Associació Salut i Família a través del programa Famílies Hospitalàries i Multicultura organitza una sortida al Caixafòrum de Barcelona a visitar les exposicions d'objecte del desig. Surrealisme i disseny. L'exposició explora l’intercanvi en totes dues direccions entre surrealisme i disseny, juxtaposant obres d’art surrealista i peces de disseny destacades dels últims cent anys; i on som, on podríem ser, un projecte que planteja una revisió de les nostres formes de connexió amb l’entorn i el paisatge, entenent aquests conceptes com a espais amb definicions en transició.

 

Sortida al CaixaFòrum dels Bancs del Temps

L'Associació Salut i Família i la Xarxa dels Bancs del Temps organitza una sortida al Caixafòrum de Barcelona a visitar les exposicions d'objecte del desig. Surrealisme i disseny. L'exposició explora l’intercanvi en totes dues direccions entre surrealisme i disseny, juxtaposant obres d’art surrealista i peces de disseny destacades dels últims cent anys; i on som, on podríem ser, un projecte que planteja una revisió de les nostres formes de connexió amb l’entorn i el paisatge, entenent aquests conceptes com a espais amb definicions en transició.

Sortida a visitar el Castell de Montjuïc

El projecte Families Hospitalàries organitza un sortida al Castell de Montjuïc, el dissabte 20 de juny

CONTINUEM PRESTANT TOTS ELS SERVEIS PER TELÈFON

L’Associació Salut i Família prestarà tots els seus serveis en modalitat de TELEASSISTÈNCIA acomplint així les instruccions de les autoritats sanitàries per a contenir l’epidèmia per COVID-19 i alhora garantint l’atenció a les nostres beneficiàries.

No dubtis a trucar als telèfons 93 268 24 53 i/o 93 268 36 00 per a sol·licitar atenció en planificació familiar, interrupció legal de l’embaràs, assessorament formatiu i laboral, assessorament jurídic i/o suport social i psicològic. Et donarem una cita telefònica i et trucarem a la teva hora sense cap cost addicional per a tu.

Si vols, també pots apuntar-te al llistat de participants PREFERENTS als Grups de Suport a la Maternitat, Tallers d’Integració i Acollida, Tallers de Planificació Familiar i/o Tallers de Gènere i Sexualitat Femenina que es celebraran tan aviat ho permeti l’evolució de l’epidèmia per COVID-19.

DIA INTERNACIONAL D’ACCIÓ PER A LA SALUT DE LES DONES 2020

L’Associació Salut i Família es suma a aquesta celebració internacional i a favor d’iniciatives que facilitin el desenvolupament d’estils de vida saludables en consonància amb la cronobiologia humana. Suficients hores de son per a totes les dones com a base per a mantenir una bona alimentació, activitat física, abstenir-se del tabac i altres tòxics, relacions regeneratives.

FORMEN PART DE LA CADENA DE LA VIDA. SOM NATURA.

AÏLLADA A CASA AMB EL TEU AGRESSOR

Que passarà aquests dies amb la violència contra les dones??

Si et trobes aïllada a casa amb el teu agressor pots trucar a aquest telèfon GRATUÏT, DISPONIBLE durant 24 hores tots els dies, amb traducció a més de 50 llengües i que no deixa cap emprenta al teu registre de trucades.

Pots trucar tu mateixa o qualsevol persona del teu entorn. Rebràs informació molt valuosa que va des de serveis socials i jurídics, suport psicològic fins recursos d'acollida. 

Per a Catalunya:900900120 de l'Institut Català de les Dones

NO ESTÀS SOLA!! https://saludyfamilia.es

 

 

 

Cancel·lació de les activitats de grups amb motiu de l'epidèmia COVID19

L'Associació Salut i Família informa les seves usuàries que cancel·la fins a nou avís els grups d'atenció a mares i amb caràcter general les activitats grupals (sortides i tallers).
L'entitat pren aquestes mesures en compliment de les recomanacions de les autoritats sanitàries i en una demostració de responsabilitat social i de protecció vers a les persones usuàries.
Així mateix, també informem que es mantenen totes les prestacions que siguin de caràcter individual, que passarà a ser de caràcter telefònic, per tal d'inferir el menor greuge possible a la societat

Dia internacional de les famílies 2020

L’Associació Salut i Família celebra el Dia Internacional de les Famílies ressaltant la importància de la corresponsabilitat d’ambdós progenitors en la criança saludable de les criatures. La coresponsabilitat és la base d’una conciliació de la vida familiar, laboral i personal equitativa per a dones i homes.

Sortida a l'Auditori: Cosmos Quartet

La xarxa dels Bancs del Temps organitza la sortida a l'Auditori al concert de el Cosmos Quartet; una de les formacions de cambra catalanes amb més projecció internacional del moment. El seu debut a L’Auditori de Barcelona es va produir la temporada passada dins del Festival Emergents Barcelona. El 2018 va ser reconegut amb el Primer Premi al Concurs Irene Steels-Wilsing Foundation. Ha rebut també el Primer Premi al 13è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra i ha estat finalista als prestigiosos Concours de Genève i Carl Nielsen International Chamber Music Competition.

Sortida gràcies al Programa Apropa Cultura

Inscipcions a mroca@saludyfamilia.es, tot indicant el Banc del Temps al qual pertanyeu

 

 

Pàgines