Notícies

PLANIFICACIÓ FAMILIAR IMPRESCINDIBLE.

La planificació familiar ens ajuda a tenir nostres fill@s en les millors circumstàncies: # Quan podem fer-nos càrrec de la seva criança i educació. # Quan les condicions que envolten les nostres vides ens permeten atendre'ls perquè desenvolupin tot el seu potencial com a éssers humans. En els nostres serveis t'oferim GRATUÏTS els anticonceptius Implanon i DIU: són molt eficaços i et protegeixen de l'embaràs inesperat i no desitjat durant diversos anys sense conseqüències negatives per a la teva salut. LA PLANIFICACIÓ FAMILIAR ET FACILITA QUE TINGUIS TEUS FILL@S QUAN MÉS CONVENIENT SIGUI PER A TU I PER ELL @ S. I ET PERMET RESPECTAR EL PERÍODE RECOMANAT DE 2 ANYS ENTRE EL DARRER PART I L'INICI D'UN NOU EMBARÀS

ATENCIÓ PRESENCIAL I PER TELÈFON

Tots els serveis de l'Associació Salut i Família estan oberts i funcionant a ple rendiment. Les dones, les mares i les famílies només han de trucar als telèfons 932683600 i / o 932682453 i demanar una cita per a ser ateses de forma presencial o mitjançant teleassistència, segons prefereixin.En el cas de serveis on s'han de fer tràmits o consultar documentació, l'atenció presencial és necessària. En els nostres locals es compleixen les normes de seguretat COVID-19: tothom fa servir mascareta i manté la distància social recomanada.

CADA PERSONA POT ESCOLLIR SI VOL SER ATESA DE FORMA PRESENCIAL O MITJANÇANT TELEASSISTÈNCIA SEGONS PREFEREIXI.

 

Sortida al CaixaForum dels Bancs del Temps

L'Associació Salut i Família i la Xarxa dels Bancs del Temps organitza una sortida al Caixafòrum de Barcelona a visitar les exposicions d'objecte del desig. Surrealisme i disseny. L'exposició explora l’intercanvi en totes dues direccions entre surrealisme i disseny, juxtaposant obres d’art surrealista i peces de disseny destacades dels últims cent anys; i on som, on podríem ser, un projecte que planteja una revisió de les nostres formes de connexió amb l’entorn i el paisatge, entenent aquests conceptes com a espais amb definicions en transició.

Persones interessades heu d'enviar un correu indicant a quins Banc del Temps pertanyeu a mroca@saludyfamilia.es

SORTIDES EN FAMÍLIA

L'Associació Salut i Família ha reprès les sortides GRATUÏTES en família per participar junts en les activitats culturals i visitar els parcs i els llocs a l'aire lliure més bonics de la ciutat de Barcelona. Cal SORTIR DE CASA amb les màscaretes posades i respectant la distància social. Gaudir d'ocasions que ens donen satisfacció, benestar familiar i possibilitats de connectar i relacionar-nos amb altres famílies és una forma alegre i eficaç de cuidar la nostra salut mental i física i la de nostres fills i totes. COMPARTEIX I GAUDEIX L'EXPERIÈNCIA DE LES SORTIDES EN FAMÍLIA. https://saludyfamilia.es

Sortida al CaixaFòrum Famílies Hospitalàries

L'Associació Salut i Família a través del programa Famílies Hospitalàries i Multicultura organitza una sortida al Caixafòrum de Barcelona a visitar les exposicions d'objecte del desig. Surrealisme i disseny. L'exposició explora l’intercanvi en totes dues direccions entre surrealisme i disseny, juxtaposant obres d’art surrealista i peces de disseny destacades dels últims cent anys; i on som, on podríem ser, un projecte que planteja una revisió de les nostres formes de connexió amb l’entorn i el paisatge, entenent aquests conceptes com a espais amb definicions en transició.

 

Sortida al CaixaFòrum dels Bancs del Temps

L'Associació Salut i Família i la Xarxa dels Bancs del Temps organitza una sortida al Caixafòrum de Barcelona a visitar les exposicions d'objecte del desig. Surrealisme i disseny. L'exposició explora l’intercanvi en totes dues direccions entre surrealisme i disseny, juxtaposant obres d’art surrealista i peces de disseny destacades dels últims cent anys; i on som, on podríem ser, un projecte que planteja una revisió de les nostres formes de connexió amb l’entorn i el paisatge, entenent aquests conceptes com a espais amb definicions en transició.

Sortida a visitar el Castell de Montjuïc

El projecte Families Hospitalàries organitza un sortida al Castell de Montjuïc, el dissabte 20 de juny

GRUPS DE SUPORT A MARES per WhatsApp.

Els grups de suport a mares organitzats per l'Associació Salut i Família continuen celebrant-se cada SETMANA. L'epidèmia pel COVID-19 ens obliga a respectar el confinament i la distància social. Per aquest motiu estem celebrant els grups a través de videotrucada per WhatsApp. D'aquesta manera la gran majoria de les mares poden participar DES DE LA SEVA DOMICILI atenent una reunió d'una hora i mitja de durada.

Per a totes les mares, i especialment per a les que tenen fills i filles menors de tres anys, ELS BENEFICIS de participar en els grups són accés a ANTICONCEPCIÓ GRATUÏTA de llarga durada i gran eficàcia, informació i accés als tràmits sobre AJUDES PÚBLIQUES a  famílies , accés a consell científic i actual sobre com GUANYAR EN SALUT de les mares i dels i les infants i oportunitat d'expressar dubtes, sentiments i necessitats.

Les mares amb fills i filles lactants entre quatre i de disset mesos rebran un PAQUET GRATUÏT d'alimentació de llet i cereals per a tres mesos adaptat a les necessitats nutricionals del seu nadó.

A les mares interessades en FORMACIÓ PROFESSIONAL i RECERCA DE TREBALL també els facilitem consell, orientació i suport real.

CADA MARE IMPORTA. RESPECTEM TEUS VALORS, T'AJUDEM A SUPERAR L'AÏLLAMENT I AMPLIAR LA TEVA XARXA SOCIAL.

NECESSITATS ESSENCIALS

Si has estat beneficiària de l'Associació Salut i Família et trucarem per telèfon per a preguntar-te com et trobes tu i la teva família, i per a oferir-te els serveis que, ara mateix, tenim disponibles.

Per a utilitzar qualsevol d'aquests serveis GRATUÏTS NO HAS D'ESPERAR que acabi el confinament. La nostra ajuda està al teu abast:

# Prevenir l'EMBARÀS NO DESITJAT utilitzant anticonceptius molt eficaços i de llarga durada.

# Aconseguir INTERROMPRE L'EMBARÀS legal i gratuïtament.

# Rebre ASSESSORIA LEGAL sobre qüestions laborals, estrangeria, guarda i custòdia de menors, pensió per aliments, filiació, divorci i violència de gènere.

# Rebre assessoria sobre AJUDES PÚBLIQUES a mares i famílies i sol·licitud de guarderies públiques.

# Rebre SUPORT PERSONAL i emocional per a tirar endavant.

# Rebre orientació sobre CURSOS DE FORMACIÓ per a treballar i buscar feina.

# Aconseguir ALIMENTACIÓ pel teu fill/a lactant de quatre a disset mesos.

# Tramitar EMPADRONAMENT i TIS per a embarassades i menors.

# Canalitzar les teves necessitats d'ALIMENTS i HABITATGE. T'acostem els serveis socials indicant-te la ruta més adequada.

NO ESTÀS SOLA. COMPTA AMB NOSALTRES PER A TIRAR ENDAVANT

 

CONTINUEM PRESTANT TOTS ELS SERVEIS PER TELÈFON

L’Associació Salut i Família prestarà tots els seus serveis en modalitat de TELEASSISTÈNCIA acomplint així les instruccions de les autoritats sanitàries per a contenir l’epidèmia per COVID-19 i alhora garantint l’atenció a les nostres beneficiàries.

No dubtis a trucar als telèfons 93 268 24 53 i/o 93 268 36 00 per a sol·licitar atenció en planificació familiar, interrupció legal de l’embaràs, assessorament formatiu i laboral, assessorament jurídic i/o suport social i psicològic. Et donarem una cita telefònica i et trucarem a la teva hora sense cap cost addicional per a tu.

Si vols, també pots apuntar-te al llistat de participants PREFERENTS als Grups de Suport a la Maternitat, Tallers d’Integració i Acollida, Tallers de Planificació Familiar i/o Tallers de Gènere i Sexualitat Femenina que es celebraran tan aviat ho permeti l’evolució de l’epidèmia per COVID-19.

DIA INTERNACIONAL D’ACCIÓ PER A LA SALUT DE LES DONES 2020

L’Associació Salut i Família es suma a aquesta celebració internacional i a favor d’iniciatives que facilitin el desenvolupament d’estils de vida saludables en consonància amb la cronobiologia humana. Suficients hores de son per a totes les dones com a base per a mantenir una bona alimentació, activitat física, abstenir-se del tabac i altres tòxics, relacions regeneratives.

FORMEN PART DE LA CADENA DE LA VIDA. SOM NATURA.

AÏLLADA A CASA AMB EL TEU AGRESSOR

Que passarà aquests dies amb la violència contra les dones??

Si et trobes aïllada a casa amb el teu agressor pots trucar a aquest telèfon GRATUÏT, DISPONIBLE durant 24 hores tots els dies, amb traducció a més de 50 llengües i que no deixa cap emprenta al teu registre de trucades.

Pots trucar tu mateixa o qualsevol persona del teu entorn. Rebràs informació molt valuosa que va des de serveis socials i jurídics, suport psicològic fins recursos d'acollida. 

Per a Catalunya:900900120 de l'Institut Català de les Dones

NO ESTÀS SOLA!! https://saludyfamilia.es

 

 

 

Cancel·lació de les activitats de grups amb motiu de l'epidèmia COVID19

L'Associació Salut i Família informa les seves usuàries que cancel·la fins a nou avís els grups d'atenció a mares i amb caràcter general les activitats grupals (sortides i tallers).
L'entitat pren aquestes mesures en compliment de les recomanacions de les autoritats sanitàries i en una demostració de responsabilitat social i de protecció vers a les persones usuàries.
Així mateix, també informem que es mantenen totes les prestacions que siguin de caràcter individual, que passarà a ser de caràcter telefònic, per tal d'inferir el menor greuge possible a la societat

Dia internacional de les famílies 2020

L’Associació Salut i Família celebra el Dia Internacional de les Famílies ressaltant la importància de la corresponsabilitat d’ambdós progenitors en la criança saludable de les criatures. La coresponsabilitat és la base d’una conciliació de la vida familiar, laboral i personal equitativa per a dones i homes.

Sortida a l'Auditori: Cosmos Quartet

La xarxa dels Bancs del Temps organitza la sortida a l'Auditori al concert de el Cosmos Quartet; una de les formacions de cambra catalanes amb més projecció internacional del moment. El seu debut a L’Auditori de Barcelona es va produir la temporada passada dins del Festival Emergents Barcelona. El 2018 va ser reconegut amb el Primer Premi al Concurs Irene Steels-Wilsing Foundation. Ha rebut també el Primer Premi al 13è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra i ha estat finalista als prestigiosos Concours de Genève i Carl Nielsen International Chamber Music Competition.

Sortida gràcies al Programa Apropa Cultura

Inscipcions a mroca@saludyfamilia.es, tot indicant el Banc del Temps al qual pertanyeu

 

 

Sortida a l'Auditori. Cançó i memòria. Homenatge a Teresa Rebull

La xarxa dels Bancs del Temps organitza la sortida a l'Auditori al concert 'Cançó i memòra'. Homentage a Teresa Rebull. La cantautora i artista catalana Teresa Rebull (1919-2015) va ser, sobretot, una dona apassionada i revolucionària. Dona política i activista, dona artista, cantant i pintora, la seva és una biografia tan rica com plena de contrastos. Coneguda popularment com l’Àvia de la Nova Cançó, la seva figura inspira un espectacle on música i paraula adquireixen un protagonisme màxims a partir de les versions de temes emblemàtics de la pròpia Rebull, que es presenten per a l’ocasió amb un vestit llarg, i sense renunciar a la música de nova creació que s’articula a partir d’escrits inèdits de l’autora que representen un testimoni transgeneracional únic.

Sortida gràcies al Programa Apropa Cultura

Inscipcions a mroca@saludyfamilia.es, tot indicant el Banc del Temps al qual pertanyeu

Sortida a l'Auditori. Concert extraordinari Carmina Burana

La xarxa dels Bancs del Temps organitza la sortida a l'Auditori al Concert extraordinari Carmina Burana. Carmina Burana és l’obra simfonicocoral més popular del segle XX. Es va estrenar l’any 1937 i des d’aleshores no ha deixat d’interpretar-se arreu del món, per a gran plaer dels que l’escolten però també dels que la toquen i la canten. És una obra directa, sincera i enèrgica.

Places limitades, Inscripcions a mroca@saludyfamilia.es, indicant a quin banc del temps pertanyeu 

Sortida a l'Auditori: PI-CA-SO

L'Associació Salut i Família a través del programa Famílies Hospitalàries organitza la sortida a l'Auditori 'PICASO' dins el cicle 'Concerts en Família'. Una activitat per descobrir l'univers musical d'un dels pintors més genials del segle XX. De la mà de Pablo Picasso, ens acostarem al flamenc, a les músiques de la Barcelona modernista, als ballets russos i fins i tot al cuplet i a la chanson francesa.

Sortida gràcies al Programa Apropa Cultura

Inscripcions: gparedes@saludyfamilia.es

Sortida a l'Auditori. Planeta Clarinet

El programa Families Hospitalàries organitza la sortida a l'Auditori 'Planeta Clarinet' Planeta Clarinet! Un món fantàstic on els ocells, els borinots i fins i tot les cuques de llum sonen com un clarinet. De Bach a Gershwin i de Mozart a Messiaen... us apunteu a explorar-lo amb els Barcelona Clarinet Players? En aquest concert el públic està assegut en butaques. Una sortida gràcies al programa Apropa Cultura 

Inscripcions a gparedes@saludyfamilia.es

L'AVORTAMENT LEGAL SALVA VIDES DE DONES I TÉ UN IMPACTE POSITIU EN LA SEVA SALUT.

Quan l'avortament és legal senzillament es torna segur i assistit mèdicament en les mateixes condicions que qualsevol altra atenció sanitària.

L'avortament legal té un impacte directe i positiu en la salut de les dones i evita les morts i les discapacitats de dones, les malalties i infeccions de la matriu i l'esterilitat femenina que s'associen amb l'avortament clandestí.

L'avortament legal respecta i dóna suport a la decisió lliure de cada dona. D'aquesta manera s'acaba amb la maternitat imposada i amb els riscos per a la vida i la salut de les dones que suposen tant un avortament clandestí com un embaràs rebutjat. Aquest sofriment és una discriminació injusta i cruel que pateixen les dones pel simple fet de ser dones.

L'avortament legal afavoreix els embarassos planificats i desitjats ja que els serveis sanitaris ofereixen a les dones que interrompen el seu embaràs, mètodes anticonceptius eficaços i de llarga durada com són el DISPOSITIU INTRAUTERÍ (DIU) i el Implanon.

L'avortament legal redueix el nombre d'avortaments i evita la violència i l'abús infantil a les famílies que no poden tenir un / a fill / a en un moment advers de les seves vides.

Si et trobes davant d'un embaràs no desitjat o no planificat no dubtis a consultar-nos. Truca'ns als telèfons 932683600 i / o 932682453 i et donarem una cita immediata. Respectem la teva decisió i els teus valors.

 

 

Temps per compartir durant el confinament

La Xarxa de Bancs del Temps posa en marxa una CONVERSA OBERTA a tots/es els/les socis/es dels Bancs i als ciutadans/es en general per a COMPARTIR via Facebook les experiències personals, les idees, els sentiments i les iniciatives que van sorgint durant el confinament a causa de l'epidèmia per COVID-19. Sentir-nos enllaçats per les nostres històries, neguits i alegries és un poderós motiu per a comunicar-nos i participar-hi. Tots/es desitjem que la nostra experiència trobi RESSÒ en altres persones i que aquest temps d'aïllament sigui un TEMPS CREATIU enfocat a viure el present. JOEMQUEDOACASA I COMPARTEIXO LA MEVA EXPERIÈNCIA. M'UNEIXO A LA CONVERSA. .. https://www.facebook.com/groups/1131850283821057/

 

LA CRISI MIGRATÒRIA INACABADA A SIRIA

L'Associació Salut i Família ha editat un dossier de premsa digital sobre LA CRISI MIGRATÒRIA INACABADA A SÍRIA. Aquest dossier dinàmic anirà incorporant diàriament informació de qualitat seleccionada incloent notícies sobre els fluxos migratoris sirians, els efectes en els països veïns i les respostes de la Unió Europea a la crisi. En defensa dels drets fonamentals de tots els éssers humans i des de la perspectiva de l'impacte de l'conflicte bèl·lic en els i les infants i les seves famílies, l'Associació Salut i Família contribueix amb aquesta iniciativa a sostenir el compromís amb les víctimes i la consciència crítica de nostres companys i amics i seguidor @ s. LA INFORMACIÓ VERAÇ ENS AJUDA A SER RESPONSABLES

Enllaç al document:

LA TEVA ASSEGURANÇA DE SALUT

El nostre sistema immunitari funciona per mantenir l'equilibri intern del nostre cos enfront d'agressions externes de naturalesa biològica i altres de tipus fisicoquímic. Una persona amb un sistema immunitari "en forma" contrau menys malalties infeccioses i es recupera abans en cas de patir-les.
Un estil de vida saludable ens ajudarà a enfortir el sistema immunitari.
Moure'ns a l'aire lliure i rebre la llum de el sol afavoreix una producció eficient de cèl·lules immunitàries.
Els aliments rics en vitamines i minerals com les fruites, les verdures i els llegums són la nostra font de salut. És imprescindible disminuir el consum de greix, sucre i aliments industrialitzats com la brioixeria. Deixar el tabac i moderar el consum d'alcohol és absolutament necessari.
Si volem potenciar les nostres defenses podem fer el consumint:
¶Zinc: pollastre, peix i carn de vedella.
¶Selenio: blat, arròs i rovell d'ou.
¶Vitamina C: taronja, mandarina, pinya i maduixes.
¶Vitamina E: avellanes i ametlles.
¶Probióticos: iogurt natural i quefir.
¶Omega 3: sardina, salmó, tonyina i llinosa
És fonamental que els nadons i els i les infants gaudeixin d'una alimentació variada, rebin les vacunes indicades pel pediatra, prenguin antibiòtics només amb recepta i no es fumi mai prop de ells i elles.

UN ESTIL DE VIDA SALUDABLE ÉS TEU MILLOR ASSEGURANÇA DE SALUT I UN ANTÍDOT CONTRA LA POR A EMMALALTIR.

Nova APP de la web de Maternidades Vulnerables

L'Associació Salut i Família presenta la versió app del web Maternitats vulnerables. Aquesta versió facilitarà la navegació i l'accés a través del mòbil dels continguts més interessants del web del programa de l'Associació Salut i Família
destinat a l'anàlisi a través de la casuística de les diferents formes de vulnerabilitat en la maternitat.

 

Posts de l'Associació Salut i Família a Google

El perfil de l'Associació Salut i Família ha publicat diverses entrades al cercador Google sobre les activitats, serveis i cartera de prestacions, ampliant així la informació sobre l'entitat, mitjançant un esforç per fer-la més propera i accessible a persones i famílies de tots els orígens

 posts

Pàgines