Notícies

TALLERS CRIANÇA POSITIVA

L'Associació Salut i Família organitza dos tallers sobre criança positiva i desenvolupament psicomotor dins el programa 1.000 primers dies de vida de l'entitat 

Seran el dimecres dia 14 i el dijous dia 29 de desembre en horari de matí  a la seu de l'Associació Salut i Família 

Dia internacional dels Drets Humans

DIGNITAT, IGUALTAT I LLIBERTAT són els drets fonamentals que sostenen i donen valor a la vida humana.

Avui, l'aspiració de les dones de l'Iran pels seus drets, sorprèn el món. La seva claredat de pensament i valentia en l'acció impulsen el canvi social a favor d'una vida democràtica.

 

Festa Multicultural de les famílies

L'Associació Salut i Família organitza la festa multicultural de les famílies, que aquest any se celebrarà a l'Espai Jove La Fontana (C/ Gran de Gràcia 190-192) on les famílies podran passar un bon matí de dissabte de 10h a 14h. És una trobada festiva amb l'objectiu de demostrar la pràctica dels valors que impulsa l'Associació, la de la multiculturalitat, la del respecte i la de reforç dues de les xarxes socials més importants, la de la família i la del veïnatge. Serà el proper dissabte, 17 de desembre. Volem celebrar i gaudir plegats aquest dia amb activitats per a adults i nens

DIA INTERNACIONAL DE L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

LA VIOLÈNCIA ENVOLTA LA VIDA DE LES DONES. La violència masclista actúa de forma invisible en entorns socials on la coacció ENVOLTA la vida diària de les dones de forma que el control, les amenaces, les privacions de llibertat i les agressions són percebudes com a la normalitat. A Catalunya i Espanya, qualsevol forma de violència masclista n'és un delicte que suposa la intervenció policial i judicial i qualsevol ciutadan@ pot denunciar-la. LA VIOLÈNCIA MASCLISTA ARRUÏNA LA VIDA DE LES DONES. JUNTES PODEM ENCARAR-LA I SORTIR A TEMPS.

Desembre saludable

L'alimentació rebuda durant els 1000 primers dies de vida influeix de forma decisiva sobre la salut i la tendència a l'obesitat a l'edat adulta. L'alimentació del nadó ha de consistir en les quantitats moderades de llet i cereals que t'indicarà el teu pediatre.

Quan comencis a introduir altres aliments aquests han de ser FRUITES, VERDURES, PEIX I/O CARN DE POLLASTRE. No acostumis al teu nadó a menjar pastisseria, pizza, patates fregides, dolços, carns vermelles ni tampoc begudes ensucrades.

Els adults hem d'imitar el que fem pels nostres fills i néts. A qualsevol edat, una alimentació saludable reforça el sistema immunitari, ens fa més resistents al contagi d'infeccions i, si ens infectem, ens permet recuperar-nos abans.

LA BASE D'UNA ALIMENTACIÓ SANA ES CONSTRUEIX DURANT ELS 1000 PRIMERS DIES DE LA VIDA.

https://saludyfamilia.es

http://donesymadresdialogointercultural.es

L'AVORTAMENT LEGAL ÉS GRATUÏT I ACCESSIBLE

L'avortament és un procediment mèdic habitual completament segur quan és legal i el practica un professional sanitari amb els coneixements necessaris.

A Catalunya i Espanya l'avortament és legal, gratuïta i accessible per a les dones que ho sol·liciten lliurement.

L'atenció integral a la interrupció voluntària de l'embaràs és una de les intervencions essencials per a la protecció de la salut inclosa a la llista de l'Organització Mundial de la Salut.

L'avortament  ja sigui farmacològic o quirúrgic, és una intervenció senzilla i de molt baix risc que es presta per part dels serveis sanitaris amb qualitat, respecte i confidencialitat.

SI ET TROBES DAVANT UN EMBARÀS NO DESITJAT / NO PLANIFICAT CONSULTA'NS I ET FACILITAREM SENSE JUDICIS PERSONALS EL CAMÍ QUE TU DECIDEIXIS.

Dones sense pressa

Estem fetes de temps i podem tenir cura  de nosaltres mateixes i de l@s altres sense estar permanentment de guàrdia i a la disposició de resoldre les necessitats que altes poden cobrir pel seu compte.

Donar valor al que fem suposa fer-ho a fons.Per a això hem de posar límits al nostre temps i dedicar a cada cosa el temps que precisa.

Sense presses creem temps dins del temps per a viure i cuidar-nos els/les uns/une dels/les altres

TEMPS RETROBAT MITJANÇANT LA CORRESPONSABILITAT.

https://saludyfamilia.es

ELS DRETS DE LES DONES NO TENEN MARXA ENRERE

A Catalunya i Espanya, l'interrupció voluntària de l'embaràs és un dret de les dones plenament reconegut i protegit.
L'interrupció voluntària de l'embaràs fins a les 14 setmanes de gestació es realitza a centres mèdics acreditats a sol·licitud de la dona.

L'interrupció voluntària de l'embaràs és gratuïta i a càrrec de la sanitat pública.

SI ET TROBES DAVANT D'UN EMBARÀS INESPERAT O NO DESITJAT DEMANA UNA CITA AMB NOSALTRES I REBRÀS AJUDA IMMEDIATA.

Taller alimentació

L'Associació Salut i Família organitza el taller d'alimentació dins el marc del seu programa Els primers mil dies de vida.  En aquest taller es tractaràn els temes dels aliments bàsics i saludables durant la infància a totes les cultures; a càrrec de la  Sra. Ángela Rourera. Infermera Pediàtrica; i Menjar en família amb nens/es: un temps de qualitat per a les relacions. Dra. Elvira Méndez. Metgessa especialista en medicina preventiva i salut pública. Directora Associació Salut i Família.

Serà el proper 1 de juliol d' 11h a 13h 

Informes sobre matrimonis forçats

L'Associació Salut i Família va editar dos informes sobre els matrimonis forçats i/o imposats sobre les dones com a forma de violència vers les dones sovint no tan reconeguda. Una realitat cada cop més propera en la nostra societat que cal tenir present a l'hora de garantir i vetllar per la integritat de les dones 

Informe Tria. Evolució intercultural de les dones joves pakistaneses i les seves famílies

Informe sobre matrimonis forçats o imposat per tercers entre les dones d'orígen pakistanès 

CELEBREM LA LLIBERTAT DE JACQUELINE

En El Salvador, després de 10 anys i 9 mesos en presó condemnada per temptativa d’avortament i homicidi, Jacqueline ha recuperat la seva llibertat. La Agrupación Ciudadana por la Despenalización del Aborto en El Salvador ha lluitat i lluita incansablement per la llibertat de Jacqueline i de totes les dones criminalitzades per patir emergències obstètriques a un país on l’avortament és un delicte i no un dret. Veure més

Jornada Buscando el equilibrio

La Jornada BUSCANDO EL EQUILIBRIO es celebrarà al CaixaForum de Madrid el 10 de Juny 2022 i abordarà la igualtat i la conciliació en els usos del temps des de les perspectives de la corresponsabilitat, la flexibilitat del treball i l’equitat social. La inscripció està OBERTA a: https://saludyfamilia.es/ca/events/2022-06-10t103000-2022-06-10t140000

Dia internacional d'acció per la salut de les dones 2022

L’Associació Salut i Família es suma a aquesta celebració internacional i a favor d’iniciatives que promoguin una millora substancial de les oportunitats de les que disposen les dones per tenir cura i regenerar la seva salut. És imprescindible combatre la pobresa de temps de les dones per a poder desenvolupar estils de vida saludables en alimentació, activitat física, relacions igualitàries, absentisme del tabac i altres tòxics i suficients hores de son.

 

L’EVA DEL SEGLE XXI MOSSEGAR TANTES POMES COM NECESSITI PER A FER SALUT.

Taller 'Els Bancs del Temps i les noves tecnologies'

Taller  impartit pel Sr. Josep Maria Llampallas. Responsable de la Plataforma Informàtica dels Bancs del Temps. Es tractarà de les xarxes socials i de la gestió interna de la plataforma dels bancs del temps

Adreçat a les secretaries i socis/es dels Bancs del Temps i a les treballadores de l'Associació Salut i Família 

Serà el proper 25 de maig de 15:30 a 20:30 a través de zoom

PROGRAMA I INSCRIPCIONS

 

 

Nou vídeo de l'Associació Salut i Família

Nou vídeo de l'Associació Salut i Família, realitzat per la Unió d'Associacions Familiars (UNAF) de divulgació i promoció dels serveis i programes que realitza la nostra entitat per assistir a famílies vulnerables, d'acord amb el principi d'imparcialitat, és dir, independentment del seu origen, ètnia, sexe, nacionalitat, condició social i religió.

Enllaç al vídeo

PROJECTE: ACULL FAMÍLIA UCRAÏNA

Donem suport i oferim informació sobre el Projecte FAMÍLIA NECESSITA FAMÍLIA adreçat a famílies residents a les províncies de Barcelona, Madrid, Màlaga o Múrcia que desitgin acollir temporalment a famílies ucraïneses.

Aquest Projecte està organitzat per la Fundació “la Caixa” i el Ministerio de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones. Per accedir a informació bàsica aquí

Taller Els Bancs del Temps i la promoció de la cura de les persones

Taller adreçat als membres de les secretaries i socis/es dels Bancs del Temps i personal de l'Associació Salut i Família 

Impartit per la Sra. Cristina Sánchez Miret, Dra. en Sociologia amb la ponència ' Accelerant la igualtat entre homes i dones des dels Bancs del Temps'  i el diàleg entre la Dra. Cristina Sánchez Miret i la Dra. Elvira Méndez Méndez amb el títol 'Els Bancs del Temps i la promoció de la cura de les persones'. 

Serà el 7 d'abril de 15:30 a 20:30

INSCRIPCIONS I PROGRAMA 

PARTICIPACIÓ DE L’ASSOCIACIÓ SALUT I FAMÍLIA A LA CSW66

Participem en sessions de la CSW66 relacionades amb les dones i les migracions, la crisis climàtica com amenaça contra l’equitat de gènere i la salut sexual i reproductiva. Veure més.

L’AVORTAMENT LEGAL ÉS GRATUÏT

Si et trobes davant d’un embaràs no desitjat o inesperat vine aviat als nostres serveis. La maternitat obligatòria o imposada no és una opció. Et donem suport i assessoria i et facilitem l’avortament legal i gratuït a Barcelona, Girona Lleida i Tarragona. T’ATENEM AMB RAPIDESA, EFICÀCIA I RESPECTE.

PROGRAMA MINUT ZERO

Minut Zero és el  programa de l'Associació Salut i Famíla de suport a la maternitat i especialment al llarg dels primers dies i anys de vida. Abasta de manera tranversal tots els àmbits de la cura d'aquest període de la vida: alimentació, lactància, desenvolupament psicomotor, formació ocupacional, planificació familiar, ajuts públics i apropament als serveis socials. Aquest Programa està cofinançat per la Fundació "la Caixa". Més informació

CANAL YOUTUBE

L’Associació Salut i Família diposa del seu canal de youtube en el que podeu trobar totes les jornades íntegres que hem organitzat. Es poden consultar totes les edicions de les jornades de Transformant Vulnerabilitat (Madrid, Salamanca, Barcelona i Santander), la jornada Brúixola, dedicada a l’orientació i assessorament del programa de l’Associació Salut i Família; el desenvolupament i les conclusions relatives al programa Mujeres y Mares en diálogo intercultural, la jornada internacional de la Xarxa dels Bancs del Temps en la que es van exposar les diferents experiències dels Bancs del Temps davant la crisi de la COVID, la presentació de la guia 'Guanyar Temps i Salut' i el Taller d'accions d'impuls de l'agenda 2030. 

Enllaç al canal

CANAL NOTÍCIES

L'Associació Salut i Família publica diàriament una selecció de qualitat d'articles d'interès sobre: Igualtat, Dones, Famílies, Salut positiva, Immigració, Canvis i crisis socials, Pandèmia COVID 19, Estils de vida. ESTAR BEN INFORMATS ENS FA MÉS LLIURES I ENS CONNECTA AMB ELS ALTRES.

Entra a la secció de notícies...

SENTÈNCIA HISTÒRICA DE LA CORTE INTERAMERICANA DE DERECHOS HUMANOS

La Corte Interamericana de Derechos Humanos s’ha pronunciat sobre el “cas Manuela”, una dona salvadorenya que va ser condemnada a treta anys de presó per un presumpte delicte d’avortament i que va morir empresonada sense rebre el tractament necessari per a la malaltia que patia.

La Corte Interamericana de Derechos Humanos insta a l’Estat de El Salvador a procedir a la reparació pública de Manuela i a prendre mesures per a que no torni a repetir-se un cas semblant. Per veure la sentència completa aquí.

1-Resumen_Sentencia_Caso_Manuela_y_otros

2-Caso_Manuela_Sentencia(2-11-2021)

3_Voto_Juez_Eduardo_Vio_Grossi

4_Voto_JuezEugenio_Raúl_Zaffaroni

5-Voto_Juez_Ricardo_Pérez_Manrique_

6-Voto_Juez_Humberto_Sierra_Porto

Jornada Transformando Vulnerabilidad - Salamanca/Zoom

La Asociación Salud y Familia organiza la Jornada Transformando Vulnerabilidad en Salamanca, será el día 4 de noviembre a través de la plataforma Zoom. La Sra. Soledad Murillo de la Vega, Ex Secretaria de Estado de Igualdad impartirá la Conferencia “Desigualdades Sociales y Vulnerabilidad de las Familias: Retos y Oportunidades en el marco de esta jornada  INSCRIPCIONES
 

JORNADA TRANSFORMANT VULNERABILITATS - SANTANDER

L'Associació Salut i Família programa la propera edició de el programa Transfomando Vulnerabilitat a Santander amb el suport de l'Associació 'Consuelo Bergés' de dones separades i / o divorciades, el Govern de Cantàbria i l'Institut Cántabro de Serveis Socials

Serà el proper 11 de novembre a la seu de l'Institut Cántabro de Serveis Socials
La jornada comptarà amb la ponència inaugural 'Claus d'un model integral d'atenció a les dones i famílies vulnerables' a càrrec de la Dra. Elvira Méndez. Directora General de l'Associació Salut i Família.
Seguirà la xerrada de la Sra. Antonia Mora. Directora general d'l'Institut Cántabro de Serveis Socials, 'Desigualtats socials i vulnerabilitat de les famílies: reptes i oportunitats'
Conclourà amb l'apartat 'Transformant vulnerabilitats: experiències d'atenció a la diversitat familiar' a càrrec de la Sra. Belén Pedraja. Treballadora Social de l'Associació 'Consuelo Bergés' de dones separades i / o divorciades i de la Sra. Carmen Martín. Coordinadora de l'Associació Ciutadana Càntabra Antisida (ACCAS)

PROGRAMA I INSCRIPCIONS

 

Pàgines

redditporn.org
analscat.net
scat-lesbian.org
scat-shop.net
Manhattan Escorts NYC Escorts