Notícies

Sant Jordi 2021

L'ASSOCIACIÓ SALUT I FAMÍLIA COL.LABORA EN LA PLATAFORMA DERECHOS HUMANOS DE LAS MUJERES.

L'Associació Salut i Família col·labora en la plataforma dels Drets Humans de les Dones . L’Associació per a les Nacions Unides ha posat en marxa la plataforma virtual internacional “Derechos de las Mujeres, Fuente de Vida” que compta amb el suport de l’Institut Català de les Dones, amb l’objectiu de donar visibilitat i denunciar les greus vulneracions dels drets de les dones com ara el feminicidi, l’explotació sexual, el matrimoni forçat o la violència obstètrica entre altres  a nivell internacional. Aquesta plataforma vol ser un espai de reflexió i denuncia per a totes aquelles persones i associacions a nivell mundial,  que dia a dia treballen en la lluita i reivindicació dels drets de les dones i les nenes i que en el actual context mundial es troben en un risc extrem de vulneració. 

Per donar-vos a conèixer la plataforma, l'Associació ANUE us convida a la seva presentació oficial el dia 15 d’abril de 18h a 18.45h via zoom. 

Podeu accedir a la presentació a través del següent enllaç:

https://zoom.us/j/97404696536?pwd=dlp2aTQ4ejM2NmRPZDFCU0xBYXJyQT09

 

Màlaga/Maternitats Vulnerables

L'Associació Salut i Família organitza la Jornada Maternitas Vulnerables a Málaga a través de Zoom. Es tractarà del tema de l'Atenció proelecció a la Maternitat Vulnerable a càrrec de la Directora General de l'Associació Salut i Família, la Dra. Elvira Méndez. La Sra. Yolanda Segovia Segovia, presidenta de la Federación COAMIFICOA exposarà la ponència Vulnerabilidad y necesidades de las Madres con Discapacidad. També haurà la taula rodona 'La Maternidad en los márgenes'

Serà el 14 d'abril de 10: a 13:30

Programa i inscripcions

LITIGIO ESTRATÉGICO POR LOS DERECHOS HUMANOS DE LAS MUJERES EN EL SALVADOR

Manuela fue una mujer salvadoreña quien en febrero del año 2008 sufrió una caída y posteriormente un parto precipitado, fue trasladada a un hospital por sus familiares y estando allí fue denunciada a las autoridades por el personal médico que la atendió, posteriormente fue esposada a una camilla acusada del delito de aborto.

Manuela murió en el año 2010 condenada a 30 años de prisión por homicidio cuando en realidad sufrió una emergencia obstétrica. La causa de la muerte de Manuela fue un cáncer linfático avanzado que no fue detectado ni tratado a tiempo. A Manuela se le negaron sus derechos de asistencia sanitaria y legal apropiada, fue una mujer inocente que murió en las peores condiciones imaginables. Su caso en contra del Estado Salvadoreño se ha presentado por la Agrupación Ciudadana por la Despenalización del aborto en El Salvador y el Centro por los Derechos Reproductivos frente a la mayor instancia judicial del continente, la Corte Interamericana de Derechos Humanos, y se espera que la misma falle a su favor.

 

Cas Manuela y familiares Vs El Salvador

L’Associació Salut i Família ha presentat a la Corte Interamericana de Derechos Humanos una al·legació en el cas Manuela y familiares Vs El Salvador sumant-se a les accions liderades pel Centro de Derechos Reproductivos, la Colectiva de Mujeres para el Desarrollo Local i la Agrupación Ciudadana por la Despenalización del Aborto en El Salvador.

Manuela va ésser una dona que va patir en 2008 una greu emergència obstètrica junt amb la mort del seu nounat i que va ser denunciada a la Fiscalia pels metges que la van atendre per un presumpte delicte d’avortament. Durant la seva estada a l’hospital va ser immobilitzada amb grillons i traslladada immediatament a la presó sense l’assistència de cap advocat. Posteriorment, la judicatura de El Salvador va dictar una sentència de 30 anys de presó per un delicte d’homicidi agreujat.

Manuela va morir als 33 anys complint condemna a causa d’una diagnosi tardana i un tractament incomplert d’un limfoma de Hodgkin. La seva família ha perseverat demanant justícia i reparació per a Manuela que va patir gravíssimes vulneracions dels seus drets humans.

Veure document PDF

L'ASSOCIACIÓ SALUT I FAMÍLIA ASSISTEIX AL NGO CSW65 VIRTUAL FORUM DE NACIONS UNIDES.

Hem participat al NGO CSW65 VIRTUAL FORUM assistint a tres events com ara :El Parlament de les dones a Catalunya , Aliances Feministes per una Nova Societat Civil  i Enfocaments Comunitaris per Abordar la Violència contra la
Dona en un moment de Major Risc

Aquí podeu accedir a l'informe de cada event.

El Parlament de les dones a Catalunya .

Aliances Feministes per una Nova Societat Civil  

Enfocaments Comunitaris per Abordar la Violència contra la
Dona en un moment de Major Risc

L'avortament a Llatinoamèrica. Avenços i reptes

En aquest Webinar van participar extraordinàries ponents d’Argentina, El Salvador i Xile que van mostrar el dinamisme i la diversitat d’estratègies i àrees en que es mou la causa de l’avortament legal i la salut reproductiva i sexual. Aquí tens l’enllaç al vídeo complet del Webinar https://youtu.be/LB2ZsTZ06HQ

EQUITAT DE GÈNERE

L’Associació Salut i Família ha realitzat una aposta decisiva per l’equitat de gènere assolint un 68,4% de participació de dones en la seva Junta Directiva. Així mateix ha reforçat l’accessibilitat de les dones vulnerables a tots els seus programes i estendrà el seu compromís de gènere involucrant-se socialment al llarg de 2021 en els reptes que presenta l’Estratègia de la Unió Europea per a la Igualtat de Gènere (2019-2021) aprovada pel Parlament Europeu el proppassat 21 de Gener.

https://saludyfamilia.es/ca/qui-som/junta-directiva-i-equip

L'Associació Salut i Família intervindrà en les X Jornades internacionals contra la mutilació genital femenina

Les X Jornades Internacionals contra la Mutilació Genital Femenina organitzades per la Unión de Asociaciones Familiares (UNAF) via online els propers 8 i 9 de Febrer de 2021 tractaran sobre l'Agenda urgent davant la mutilació genital femenina en la seva doble condició de violació dels drets humans i violència de gènere.

 

La Directora General de l'Associació Salut i Família obrirà la Jornada el 9 de Febrer de 2021 dedicada a "la garantia de l'Atenció Integral: una necessitat urgent". Per veure  el programa i inscriure's: https://unaf.org/eventos/x-jornadas-internacionales-contra-la-mgf-un-paso-mas-alla-agenda-urgente-ante-la-mutilacion-genital-femenina/

 

L'Associació Salut i Família s'adhereix al Manifest Professionals per la Igualtat i contra la Violència de Gènere

L'Associació Salut i Família s'adhereix al Manifest professionals per la igualtat i contra la violència de gènere, impulsat per prestigioses associacions de l’àmbit jurídic i periodístic estatal. Es tracta d'una crida i una reivindicació per tal d’aplicar la perspectiva de gènere en totes les dimensions de la vida social, política, jurídica i periodística com a dret humà fonamental i segons marquen els estàndards internacionals. L’Associació dona suport activament a totes les manifestacions i iniciatives que duguin a terme les dones a Catalunya i Espanya per a defensar i afirmar els seus drets fonamentals. Accediu al Manifest

IMPULS PER SORTIR ENDAVANT

Oferim el servei IMPULS adreçat a totes les dones immigrants i especialment a aquelles que únicament disposen d'un passaport. Centenars de dones SENSE permís de residència i de treball viuen a Catalunya des de fa gairebé tres anys. Un cop transcorreguts tres anys d'EMPADRONAMENT continuat a Catalunya és possible aconseguir un contracte legal de treball si es disposa de FORMACIÓ RECENT. Aquest és el camí obert per obtenir un permís de residència legal. Facilitem orientació i accés a FORMACIÓ PROFESSIONAL GRATUÏTA de curta durada compatible amb la vostra vida personal i familiar. Truca'ns als telèfons 932683600 i/o 932682453 i et donarem una cita personal complint totes les mesures de seguretat COVID-19. LA FORMACIÓ PROFESSIONAL RECENT ÉS LA PASSAREL·LA PER ACONSEGUIR UN TREBALL I EL PERMÍS DE RESIDÈNCIA.

 

 

PLANIFICACIÓ FAMILIAR IMPRESCINDIBLE

La planificació familiar ens ajuda a tenir els nostres fills i filles en les millors circumstàncies: #Quan podem fer-nos càrrec de la seva criança i educació. #Quan les condicions que envolten les nostres vides ens permetin atendre'ls perquè desenvolupin tot el seu potencial com a éssers humans. En els nostres serveis t'oferim GRATUÏTS els anticonceptius Implanon I DIU: són molt eficaços i et protegeixen de l'embaràs inesperat i/o no desitjat durant diversos anys sense conseqüències negatives per a la teva salut. LA PLANIFICACIÓ FAMILIAR ET PERMET RESPECTAR EL PERÍODE RECOMANAT DE 2 ANYS ENTRE EL DARRER PART I L'INICI D'UN NOU EMBARÀS. ELS ANTICONCEPTIUS DE LLARGA DURADA EVITEN HAVER DE RECÓRRER A L'AVORTAMENT. LA PLANIFICACIÓ FAMILIAR FACILITA QUE TINGUIS ELS TEUS FILLS I FILLES QUAN MÉS CONVENIENT SIGUI PER A TU I PER ELLS I ELLES.

 

 

 

BENVINGUDA A LA SENZILLESA

Doneu-nos el do de LA SENZILLESA per moderar les nostres pretensions i concentrar-nos en reconèixer dificultats i barreres. I, a partir d'aquí, fer servir aquest coneixement com a palanca del possible. Doneu-nos el do de L'ENERGIA justament per acceptar que necessitem temps per descansar, reparar-nos, dormir i seguir somiant. I, des d'aquesta calma, portar el nostre potencial al món. Doneu-nos el do de L'EMPATIA per activar les nostres capacitats de ressonància, compassió i afecte. I, des d'aquesta connexió entre persones, alimentar esperances que facin possible el necessari. NOMÉS SÓN ALGUNS DONS PER ESTAR CONTENTS.

 

GENER SALUDABLE

L'alimentació rebuda durant els 1.000 primers dies de vida influeix de forma decisiva sobre la salut i la tendència a l'obesitat en l'edat adulta. L'alimentació del teu bebè fins als sis mesos d'edat ha de consistir en quantitats moderades de llet i cereals. Després podràs anar donant-li de mica en mica aliments saludables que t'indicarà el teu pediatre. Quan comencis a introduir-li nous aliments, aquests han de ser FRUITES, VERDURES,  PEIX  I / O CARN DE POLLASTRE. No hi acostumis el teu nadó a menjar brioixeria, pizza, patates fregides, dolços ni tampoc begudes ensucrades. Els adults hem d'imitar el que fem amb els nostres fills i filles i néts i nétes. A qualsevol edat una alimentació saludable reforça el sistema immunitari, ens fa més resistents al contagi d'infeccions i, si ens infectem, ens permet recuperar-nos abans. LA BASE D'UNA ALIMENTACIÓ SANA ES CONSTRUEIX DURANT ELS 1.000 PRIMERS DIES DE LA VIDA.

2021: L’ANY DE LA RECONSTRUCCIÓ

Donem la benvinguda l’any 2021 plens d’esperança i duent amb nosaltres els aprenentatges i les cicatrius que ens ha deixat la pandèmia per la COVID-19.
El nou any ens exigirà reptes insòlits que posaran a prova les nostres capacitats de flexibilitat, resiliència i creativitat en tots els àmbits de la vida.
Tothom vol que el temps jugui a favor seu i per això caldrà impuls, solidaritat i informació de qualitat per a prendre les millors decisions.
Per un any 2021 que marqui tendència en la protecció del tapís de la vida del que formem i ens sentim una part.

Bones Festes

FESTES RESPONSABLES AMB EL FUTUR.

Ben poca cosa tens :

La taula i uns quants llibres,

l'enyor d'ella, que és lluny

i tampoc no l'oblides,

I aquest silenci, dens

de paraules no dites.

 

Bon poca cosa

Miquel Martí i Pol

Dia internacional de les persones migrants

AL MEU COR BATEGA EL FUTUR.

Podries....Podries......

Si tu fossis nat

a la seva terra

la tristesa d'ell

podria ser teva. 

Podries.

Joana Raspall https://saludyfamilia.es https://madresentredosculturas.es

Dia dels Drets Humans

El Dia dels Drets Humans se celebra cada 10 de desembre, dia en què, el 1948, l'Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar la Declaració Universal de Drets Humans (DUDH). La Declaració Universal de Drets Humans és un document històric que proclama els drets inalienables que corresponen a tota persona com a ésser humà, independentment de la seva raça, color, religió, sexe, idioma, opinió política o d'una altra mena, origen nacional o social, posició econòmica, naixement o qualsevol altra condició. Està disponible en més de 500 llengües i és el document que més s'ha traduït a tot el món.

DIA INTERNACIONAL DE L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

El rebuig social cap a les violències masclistes va en augment i cal que s’estengui a tots els àmbits de la vida pública i privada. Una per una ens volem vives i amb els cinc sentits posats a identificar i promoure els canvis necessaris per aturar les violències contra les dones. Aquests canvis necessiten fer-se a moltes mans. Els homes que viuen al voltant nostre s’han d’involucrar en primera persona en el reguitzell de transformacions que estan en marxa. Us volem al nostre costat en la lluita per la igualtat i la regeneració de la vida que es veu seriosament amenaçada per les violències masclistes.

SORTIDES A L'AIRE LLURE

L'Associació Salut i Família ha reprès les sortides GRATUÏTES en família  per gaudir junt @ s d'activitats culturals i visitar els parcs, el zoo i els llocs a l'aire lliure més bonics de la ciutat de Barcelona.

Cal sortir de casa amb les màscares posades i guardant la distància social. Aprofitar aquestes ocasions que ens proporcionen satisfacció, benestar familiar i possibilitat de connectar en primera persona amb altres famílies és una forma alegre i senzilla de cuidar la nostra salut mental i física i la de nostres fills i totes.

COMPARTEIX I GAUDEIX DE L'EXPERIÈNCIA DE LES SORTIDES A L'AIRE LLIURE A FAMÍLIA.

https://saludyfamilia.es

https://madresentredosculturas.es

L'Associació als mitjans de comunicació i la 7a setmana dels horaris

L'Associació Salut i Família ha estat present a diversos mitjans amb motiu de la #7asetmana dels horaris.

"Enormes canvis en minuts" al nacional.cat, article de la Directora General de l'Associació Salut i Familia 

"Portem vuit mesos llargs de pandèmia, i sovint és difícil parlar d'una altra cosa. La Covid-19 ha accelerat crisis anteriors i ha posat de manifest altres crisis silents. Les pèrdues humanes, l'empobriment de grans sectors de la població, les desigualtats en augment, el desconcert polític… estem aprenent a marxes forçades a viure en un nou món, a habitar una incertesa real i descarnada.  Assistim a l’esclat d’expressions virulentes de l’esquinçament social que s'està produint. I cada dia que passa estem més convençuts que ni la pandèmia ni les seves conseqüències s'esvairan per si soles...." [continua llegint aquí]

 

Elvira Méndez: “Canviant els horaris millorem radicalment la nostra salut”, entrevista a la Directora General de l'Associació Saluti Familia a vilaweb

Intervenció de la Dra Elvira Méndez a BadalonaTv, programa Badalona Tres60 [a partir de 1h:25]

 

BARCELONA - JORNADA BRÚIXOLA: ORIENTACIÓ I SUPORT JURÍDIC I PSICOSOCIAL PER A FAMÍLIES VULNERABLES

L'Associació Salut i Família organitza la Jornada Jornada Brúixola: Orientació i suport jurídic i psicosocial per a famílies vulnerables, a través de zoom en la que s'impartirà la ponència   Programa BRÚIXOLA: Orientació, acompanyament i suport psicosocial i jurídic per a famílies vulnerables i amb risc d’exclusió social. Sra. Elvira Méndez. Directora General de l’Associació Salut i Família,  Maternitat subrogada Sra. Lidia Santos. Advocada experta en Dret Internacional Privat,  Experiències i lliçons jurídiques i psicosocials. Sra. Concha Par. Advocada experta en immigració i  la Sra. Silvia Martin. Psicòloga Associació Salut i Família.

INSCRIPCIÓ I PROGRAMES 

BARCELONA - JORNADA MATERNITATS VULNERABLES

Jornada Maternitats Vulnerables - Barcelona 2020 a través de la plataforma zoom el proper 16 de desmbre de 10h a 13:30h

Es tractaran les següents temàtiques: 

Atenció Pro-elecció a la Maternitat Vulnerable.per la Dra. Elvira Méndez. Directora General de l’Associació Salut i Família.
L’atenció psicològica a les dones embarassades a risc i a la mort neonatal, de la Sra. Lola Cabrera. Psicòloga Servei Consell Familiar de l’Associació Salut i Família.
Mares entre Dues Cultures: les iniciatives amb les dones pakistaneses per la  Sra. Huma Jamshed. Presidenta de l’Associació Cultural Educativa i Social Operativa de Dones Pakistaneses.

PROGRAMA I INSCRIPCIÓ

Jornada Maternitats Vulnerables Salamanca 2020

L'Associació Salut i Família organitza la Jornada Maternidades Vulnerables a Salamanca a través de zoom. Serà el 4 de novembre de les 10:00 i fins a les 13:30 Intervindrà la Dra. Elvira Méndez, Directora General de l'Associació Salut i Família amb la ponència atención pro-elección a la Maternidad Vulnerable, es tractarà la problemàtica de la violència de parella en dones embarassades, a càrrec del Sr. Fèlix López, catedràtic de psicologia de la sexualitat i director de l'Institut de ciències de l'educació de la Universitat de Salamanca. 

També es programa la taula rodona 'Perspectives de suport i orientació a les maternitats vulnerables' coordinada per la Sra. Marta del Pozo. Directora del Doctorado de Estudios Interdisciplinares de Género y políticas de Igualdad. Universidad de Salamanca en la que es tractaran els temes de 'Com prevenir la violència obstètrica, l'atenció social a les mares vulnerables, atenció a les dificultats de les mares i les dones embarassades - refugiades. 

Aquesta jornada es realitza conjuntament amb l'Asociación de Ayuda a la Mujer Plaza Mayor 

INSCRIPCIÓ I PROGRAMA

Sortida al Zoo de Barcelona

Convidem a les famílies a sortir el proper 31 d'octubre al Zoo. Animeu-vos a venir amb els vostres fills/es a aquest espai de vida animal a la ciutat. Ara més que mai cal cuidar els vincles entre nosaltres i la relació amb tot el que ens envolta.
Les plaçes són limitades. Pots reservar trucant als telèfons 932682453 i/o 932683600.
La sortida és GRATUITA.

Pàgines